tiistai 19. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen rahka-ananastorttu ohje.

                            Tämä rahka-ananastorttu on ollut vanha hyväksi koettu ohje.

                             100g margariinia (tai voita)
                              1/2 dl sokeria
                              1    kananmuna
                              1   tl leivinjauhetta
                              1   dl kaurahiutaleita
                              1 1/2 dl vehnä tai hiivaleipäjauhoja

                           Täyte: 1 tölkki (n.400g) ananasta
                                     1 tölkki maitorahkaa
                                     1/2dl ananaslientä
                                     1 kananmuna
                                     2 rkl sokeria
                                    1 rkl perunajauhoja
                                    1/2  sitruunan mehu

1.Voitele piirakkavuoka. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi puuhaarukalla.Vatkaa kananmuna joukkoon.
2.Yhdistä viljatuotteet ja leivinjauhe ja lisää ne margariini- kananmunavaahtoon puuhaarukalla sekoittaen. Painele taikina vuokaan ja se reunoille. Valuta ananaksista mehu ja lado ananakset vuokaan taikinan päälle. Sekoita rahkaan ananasliemi, muna, sokeri, perunajauhot ja sitruunamehu. Kaada täyte vuokaan ananaksien päälle.

Sitten torttu uuniin. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 30 min.

Kuvaa ei nyt ole koska ajatus reseptin tänne nettiin laittamisesta syntyi ensin. Ajattelin leipoa lähipäivinä. Olen tehnyt tätä torttua monesti kauan aikaa sitten.  Ananasten tilalle voi halutessaan vaihtaa esim.persikan.
Ananasta käytettäessä maku  on raikas. Persikkaa käyttäen maku on pehmeämpi. Maku paranee päivien päästä jääkaapissa -- mikäli sitä vielä sattuu enää tuolloin olemaan jäljellä. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti